Wie ben ik

Actueel ben ik werkzaam als: 

Adjunct kliniekhoofd kindergastro-enterologie en nutritie.
Algemene kindergastro-enterologie en motiliteitsstoornissen.
Specifieke consultatie voor behandeling van functionele darmstoornissen met educatie, hypnose en mindfulness.
Hôpital Universitaire des Enfants Reine Fabiola, HUDERF-UKZKF
J.J. Crocqlaan 15, 1020 Laken,  (–32) (0)24773216, Tania.Mahler@huderf.be

Klinisch staflid, dienst kindergastro-enterologie en nutritie,
Specifieke consultatie voor behandeling van functionele darmstoornissen met educatie, hypnose en mindfulness.
Universitair Kinderziekenhuis Brussel, UZB
Laarbeeklaan 101, 1090 Jette, (–32) (0)24774652, Tania.Mahler@uzbrussel.be

Privé-praktijk
Brialmonlei 52, 2018 Antwerpen, (-32)(0)478 258968, tania.mahler@telenet.be

MEDISCH TRAJECT

Mijn studietraject startte in Antwerpen, waarna ik geneeskunde studeerde op de Vrije Universiteit Brussel. Mijn arts diploma behaalde ik in 1988 na verschillende stages in binnen- en buitenland (Children’s Hospital – Boston, USA). Tijdens mijn opleiding kindergeneeskunde ( Pediatrie VUB), deed ik eveneens wetenschappelijk onderzoek met een NFWO beurs. In 1994 verhuisde ik terug naar Antwerpen om daar als kinderarts – kindergastroenteroloog werkzaam te zijn in het Algemeen Ziekenhuis Middelheim – Campus Kinderziekenhuis Antwerpen, dat later verhuisde naar het ZNA, Koningin Paola Kinderziekenhuis. In 2010 verliet ik het kinderziekenhuis om in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en het Universitair Kinderziekenhuis Brussel te werken. In 2011 ging ik een nieuwe challenge aan en werd ik adjunct kliniekhoofd in het grootste Belgische kinderziekenhuis: Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola. Daar kreeg ik de mogelijkheid om mij nog meer toe te spitsen op motiliteitsproblemen enerzijds en functionele darmstoornissen en chronische pijn anderzijds. Daar beschik ik actueel over een toestel voor hoog resolutie manometrie om zo veel beter de werking van slokdarm en anorectum te bestuderen. Sinds 2010 startte ik eveneens met een opleiding hypnose voor het behandelen van functionele darmstoornissen en chronische pijn. Mijn opleiding genoot ik bij Cure and Care ( Nederland) en VHYP. Actueel ben ik dan ook erkend hypnotherapeut. Onderwijl heb ik een programma ontwikkeld om kinderen ( UKZKF-HUDERF, UZB, privé praktijk) en volwassenen ( enkel privé praktijk) te begeleiden voor deze klachten dat berust op educatie, zoeken van uitlokkingsfactoren en eigen mogelijkheden (ressources) en het aanleren van (auto-)hypnose. Vorig jaar startte ik eveneens een professionele cursus Mindfulness. In het ziekenhuis HUDERF ben ik eveneens actief in de multidisciplinaire werkgroep voor acute en chronische pijn.